Saturday, January 29, 2011

new year lucky draw dari blog ibu hamil

walaupun i tak peknen, tp i tetap nak masukkan diri dalam golongan ibu hamil...bulih ka gitu...agagaga

sebagai tanda sokongan aku pada blog ibu hamil, maka aku join...

so, korang tunggu apa lagi, rajin2la terjah blog ni kat sini

besday giveaway


selamat ulang tahun kelahiran ain!!!!

bestnye buat GA sempena birthday
nak tau lebih lanjut, klik kat sini

aku tag

malaysian mom bloggers

attention to mom bloggers,

mari kita ramai2 meriahkan page malaysian mom bloggers di fb kerana anda merupakan mom2 yang hebat, anda adalah seorang mom, punya harta yang tidak ternilai, anak2 dan yang paling penting, kehebatan menjadi seorang mom yang berblog...anda hebat bukan...

dan anda pasti tidak mahu ketinggalan untuk menyertai GA anjuran seorang mom yang juga punya blog, dan pastinya mom ini juga hebat, nak tau lebih lanjut ttg cara menjadi mom+blogger+hebat, klik aje di sini

mari kita ramai2 meriahkannya...wassalammmm...

Friday, January 28, 2011

Follow Mollow

jom terjah blog ni dan join GA dia
klik je sini

surat untuk nuffnang

ke hadapan kekanda nuffnang,

adinda baru saje berkenalan dengan kekanda, awal bulan ni, tak sampai sebulan lagi kita bersama...oleh itu, banyak kekurangan yang ada pada adinda...

tujuan adinda menulis surat ini tak lain tak bukan cuma untuk mohon tunjuk ajar dari kekanda, mcm mana adinda nak increase pendapatan dengan bersama kekanda? untuk pengetahuan kekanda, earning adinda masih lagi telur ayam...kosong...sekosong cinta kita berdua kah? ibu bilang, adinda dengan kekanda mungkin tidak serasi, tetapi adinda yakin, kita berdua telah ditakdirkan untuk bersama...kan kekanda kan...

oleh itu, adinda mohon sedikit belas ehsan dari kekanda untuk menaikkan earning yang mampu adinda capai...tahulah oleh mu kekanda, adinda sangat mengharapkan tunjuk ajar dari kekanda...

sekian...

adinda,
aznain

Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!


follower yang ke 310

aku tag

GIVEAWAY KEYCHAIN COMEL UNTUK SAYA

nak join jugak? klik je kat sini
aku nak tag therosputih

COLORCLICKZ 1st GiveAway 2011

nak tau lebih lanjut leh klik kat sini

aku tertarik ngan hadiah dia yang berpasangan
comel, kiut

dengan ini aku nak tag

Tuesday, January 25, 2011

♥ dilawi♥giveaway ♥


nak join? klik je kat sini

tag

NEW BLOG LAUNCH GIVEAWAY !

huh...giveaway giveaway giveaway...rambang mata aku jap smbil duk berblogwalking tadi...

takyah slogan, takyah tag sesape, cuma jadi follower blog je...nak tau lebih lanjut, jangan malu jangan segan, klik je sini

uih...dah mcm peraih lak aku ni...kwang3...

aku dah sangat tertarik sama premium beautiful nih...adeh...nak jugak...jeles tgk body puan pengajur kita nih...slim mlim je...tunggu aku keje, mau kumpul duit, mau cekau la satu...

opismate giveaway


tag

nak mengerjakan umrah tapi tatau mana nak tuju? jangan risau, al-kiblah ada untuk membantu anda

Give Away Ferrero GArden by ShahJihan

domain
1stopSJ

maksud
satu persinggahan buat SJ untuk menyatakan apa yang telah dilakukan olehnya, dah kata diari digital kan, kiranya 1stopSJ ni tempat di mana SJ akan berhenti seketika untuk menulis tentang apa sahaja berkaitan dirinya

tag

Monday, January 24, 2011

CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST


aku pertaruhkan gambar nih
nama : izhar
tarikh lahir : 22ogos 2009

saya mahu memenangi hadiah utama kerana
hadiah yang ditawarkan memang sangat berbaloi untuk dimenangi
dan kalu aku menang kompem la jadi
berbaloi-baloi
bulih bagi kat si izhar ni produk GBOB tu
perfume bagi aku, budak kecik takyah perfume

nak join jugak? leh klik kat sini untuk maklumat lebih lanjut, takpun leh terjah blog Notre Belle Histoire

hadiah
PRIZE for CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST
  • Early Child Education Seminar (ECE) at Genius Baby On Board (GBOB) Worth RM199
  •  Perfume-perfume dari PFA
  • Produk pendidikan & permainan such as cd dari GBOB
banner penaja  
  











 
tag

Sunday, January 23, 2011

Denmark mali

ini anak kelate yang anjur...waahhh...jauhnya anak kelate ni merantau...tabik spring kat dia...

aku suka ayat dia, takyah naik flight bagai nak gi Denmark, sbb nnti dia nak anta Denmark tak lain tak bukan guna khidmat abg posmen tersayang tu kat aku kalu aku menang le

nak join leh klik kat sini

Adianiez's 1st Giveaway 2011


tgk tajuk GA ingatkan penganjur dara kembar, upenya mak dara yang anjur...ngeh3....sempena ulang tahun kelahiran anak dara dia...ooo...

so, mesti teruja nak nyambut birthday dorang kan...yang kakak dah nak masuk 6tahun, si adik 5 tahun...betulkan aku jika aku salah ye...

kat sini, aku suggest hadiah set buku cerita, atau buku apa2 sahaja yang boleh buat dorang seronok nak buat aktiviti bersama macam buku mewarna ke...yang penting, hadiah tu nnti boleh buat dorang seronok nak explore...

MY1st ANNivERSARY GiveAwaY

sempena anniversary puan penganjur yang pertama

pejam celik pejam celik
setahun berlalu tak terasa
berkepit memanjang orang tengok pun pelik
nak buat macam mana hari-hari bercinta oh indahnya

semangat pengantin baru kena ada
baru rasa seronok bangun pagi
buat kerja rumah dengan hati terbuka
suami tengok senyum nampak gigi

ai korang takkan tengok sahaja
jomlah join GA ni
orang bahagia kita pun gembira
moga kekal sehidup semati

yang ni khas wish utk penganjur
sedangkan lidah lagi tergigit
ini pula suami isteri
moga setia bersama ke anak cicit
kekal bahagia dilimpahi rezeki

buang yang keruh ambil yang jernih
baru teguh peribadi

suke gile ngan lagu p ramli ngan sarimah dalam cite 3abdul

GIVEAWAY NUR SHOP

comelnya kasut baby ni, dapat sepasang mcm ni, tayang dalam almari...kwang3

maklumat lanjut ttg GA ni bleh klik kat sini

Saturday, January 22, 2011

giveaway tahun baru

nak join, senang je, just klik http://diariniaga.com/2011/01/18/giveaway-tahun-baru/

seramai 5blogger bertuah akan dipilih secara rawak, so, nak le join, kot2 bertuah...

aku suka soping through tenet, bleh view sesuka ati tp kalu tenet problem susah jugak, so diariniaga ni one of soping complex kat alam maya...bleh ke cakap soping complex? kwang3

LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH

jom reramai pakat join nih, tak kisahla bertuah ke tak bertuah, moh join ramai2...klik je http://miszsheyla.blogspot.com/2010/12/lucky-followers-saya-mau-hadiah.html

Thursday, January 20, 2011

yans crafty blog giveaway


cantik kan hasil kraf seperti yang ditunjukkan dalam gambar kat atas...aduhhh...berkenan je corak bunga kat tengah tuh...sangat kretip la penganjur GA nih...

korang nak join, klik je http://yans-crafty.blogspot.com/2011/01/blog-giveaway.html

1st giveaway dari lieroseqiemi

hanya perlu komen
"HARUSLA KERONSANG SABAH JADI PILIHAN"
dapat satu pernyertaan
dan anda automatik join GA ini

sape tak berminat bukan? apa lagi...nak join jugak? komenla kat sini

giveaway coretanku

kali ni takmo coret2 sangat, sbb bukan coretanku, tp coretan dia...

tertangok GA ni, terus meronta2 nak join...ada ke smpai tahap meronta2? hehehehe

sesape yang nak join, leh klik kat http://anamarza.blogspot.com/2011/01/giveaway-coretanku.html atau pada banner giveaway coretanku kat sebelah kanan ni...senang je...

silap ari bulan, dapat hadiah tshirt muslimah, catat sejarah aku ada baju mcm ni...mcm best jugak kan...

ilya alias giveaway 2011


wei...sape tak kenal penulis ilya alias? sape2? huh...aku baru tau kewujudan blog dia, adeh...sangatla dissapointed...td terjah blog dia, tau2 ada GA utk disertai...apa lagi, jomlah ramai2, klik kat sini utk maklumat lebih lanjut

hadiahnya, novel yang telah ditandatangani oleh penulisnya sendiri...huyooo...mana mau dapat beb...kalu tak gi majlis pelancaran novel yang dihadiri oleh penulisnya sendiri, takde maknenya nak dapat...aku teringin weih nak novel yang siap ditandatangani mcm nih...puh kiri puh kanan, tolonglah bertuah nama aku kali ni...

Monday, January 17, 2011

Loving Mineral make up give away

nak join, kena jawab soalan dulu

apakah warna riben yang dimaksudkan?
aku teka hijau

pemenang akan dipilih berdasarkan luckydraw...so, sape y terasa nak join, jom...klik je sini

Sunday, January 16, 2011

giveaway sambil beramal

duk sibuk join GA sana, contest sini, sesekali, kita join something yang boleh bring benefit pada mereka yang memerlukan, alangkah bagus kan...nak tau lebih lanjut, leh klik kat sini

bukan harap sangat hadiah tu, tp harap sangat dapat tolong rumah kebajikan ni...nak menghulur, tak sampai, jadi, sokong GA ni je lah...

so, pada mereka yang nak join, amat dialu2kan, bak kata pepatah, nyiru kami tadahkan...eh, mcm aku plak yang menganjur kan...hehehe...no hal lah tu kan, bantu membantu...aku harap, bantuan aku yang cipoooot tak seberapa ni dapat ringankan beban mereka yang memerlukan...

semoga usaha murni ini mendapat sambutan yang menggalakkan...amin...

mama cyda 1st giveaway

pemenang based on luckydraw...hohoho...

aku tag
cikbee
cik yaya
hot mama

'1st GA from Aesya'

moto hidup aku
kalu dah rezeki tak ke mana

eh silap...tu ayat pasrah namanya, bukan moto

moto hidup aku
kalau aku nak, aku boleh buat!!hiyarghh...bertukar!!!

dengan ini, aku mengetag jualbeli, inas, dan therosputih, aku tau korang tgh bace blog nih, jangan ngengade...jom join...klik je kat sini

mzhany 1st GA


lagi luckydraw, hohoho...nak join? leh klik kat banner sebelah kanan tu atau kat sini

LYNN'S BURSDAY GIVEAWAY

selamat ulang tahun kelahiran buat kak lynn

nak join GA ni? klik je kat sini atau kat banner sebelah kanan tu eh...

aku tag therosputih, aida nain, dan jiji yu

cabutan bertuah sempena pembukaan blog


sangat senang untuk join, hanya pertaruhkan nasib sahaja...moga aku bertuah kali ini...nak join? klik kat sini

Friday, January 14, 2011

Adialuvluze : My First GA


comel kan ladybug tuh? kalu korang rasa ladybug tu comel, joinla GA nih...hadiah? misteri...kot2 dapat sebalang ladybug comel...waaa...okeh, dah...jangan nak berangan lebih2...

nak join, leh klik banner kat tepi tu eh...

First GiveAway TOPUP by Far


sape2 nak join, leh klik kat sini

aku tag therosputih

asma's 1st giveaway

saya join GA ni kerana
try nasib kot-kot bertuah, menang

nak join? klik je banner kat tepi tu eh...

chanteq's 1st giveaway

anda chanteq? kalu anda rasa anda chanteq, jom join GA nih...hadiah dijamin puas hati beb...

klik banner kat tepi kalu nak tau lebih lanjut eh...

kami 2nd giveaway

cikgu buat GA, aku ternampak banner ni masa bw, terus join...agagaga

sape2 yang nak join, leh klik banner GA kat tepi tu eh...

Giveaway ~ Saya Nak Kain Tu!!!

sebelum tu, sape yang nak join GA nih, leh klik kat sini

hari-hari pakai baju kurung
bosanla pakai baju sama je
ada GA hadiah kain pasang
aku apa lagi terus join le

Nadya Bubble Give-Away

ecece...cik penganjur kita ni main tutup2 mata lak...auchak auchak ke...aku join GA dia...ngeee...tp syarat dia tag 2 blogger perempuan ngan 2 blogger lelaki...adeh...mcm mana nih..aku tatau nak tag sesape...leh skip tak part tu?

sape2 y nak join GA nih seperti biasa, leh klik kat banner kat tepi tu eh

penganjur auchak aku ketawa
ada GA aku join jugak
tengok hadiah aku terpesona
aku nak perfume sebab aku busuk

notakaki : tettttt...

Contest Suka-suka


aku teka kazen nadd ni JATUH sebab aku rasa dia jatuh...pernah alami situasi yang sama, dan pengalaman itu sebenarnya menyakitkan...adeh...

tag kat 3 blogger? hadoi....mintak ampun mintak maap...tatau nak tag sape...hukhukhukhuk

Japan Giveaway by Imaan09

disebabkan aku tak pernah pegi jepun, rasa mcm sangat2 nak join ini GA sbb adiah dia, sume dtg dari jepun selipar jepun tak ditawarkan sebagai adiah okeh

sape2 yang nak join, klik je banner kat sebelah tu eh, kompem anda akan dibawa terus ke link puan penaja nih...

nak promote lebih2 aku tak pandai nak mengayat lak, better aku stop entry nih ngan serangkap pantun, terimalah...ecewah...
ini GA japan mali
tapi penganjur jangan bimbang, cap malaysia
menang GA tak pernah sekali
hope kali ni aku bertuah la

notakaki : comel gile anak dia...aih...2,3 kali tgk, ada gaya jepun plak...ekekeke

1st giveaway by heze suze

wow...wedges you...tengok lagik sekalik...owh...sangat berkenan...walaupun aku dah banyak wedges, tp kali ni, kalu dapat lagi manis...sebab dia freeeeeee....hoyeee...

tapi bukan boleh terus dapat gitu je, adala syarat dia...sume dah dipatuhi kacawali bab nak tag2 tuh...aih...kena buat surat mohon pengecualian nih...

kepada puan penganjur
saya mohon ampun maaf bagai sebab saya takleh nak tag sesape, tatau nak tag sape, sob sob sob...kita orang tak femes, follower pun tadak lagik...sadis...mohon diberi pengecualian kemaafan di sini...

kan best kalu ada ramai follower, leh aku tag  dorang ngan mudah...adeh...

perhatian sume yang baca blog tak bape nak comel nih, tolonglah kesian kat aku dgn cara jadik follower aku...huhuhu...siap kena mintak2 bagai lagik nih...

1st giveaway by heze suze
tempoh tak lama cuma 2 minggu
kan best dapat wedges free
buleh tayang sama sepupu-sepupu

jampi sana jampi sini
nasib baik tak jumpa bomoh
doa sana doa sini
puh2la aku bertuah

Thursday, January 13, 2011

contest kutuk kitik


tadi mase duk melilau carik mangsa blogwalking, bace entry, amek mood, carik idea, aku terpandang satu contest nih, takde name spesifik, so, aku tarukla nama contest nih sendirik...hehehe

contest ni tak perlu pun nak kena jawab soalan, letak gambar paling kiut ke hape ke, cuma kena komen satu je, komen tentang penampilan blog dia, apa sahaja yang kita rasa nak komen...so, memandangkan aku tak bape kenal pun tuan punya blog nih, so, langkah pertama aku, selongkar godak2 entry lama, bace smpai muntah2, then, kesimpulan yang aku boleh buat adalah

entry2 dia menarik hati untuk dibaca, memandangkan aku ni blogger perempuan, so, aku sebenarnya sangat ingin tahu tentang dunia seorang lelaki, mcm mana nak kenal kalu tak jumpa kan, so, melalui cara penulisan...daripada gaya penulisan dia, ternyata dia sangat sempoi orangnya, ye lah, standard dunia lelaki mcm mana kan, jenis yang apa yang termudah, itulah yang akan dia buat...opsss...lelaki2 sekalian, jangan marah, ini cuma pendapat peribadi...tajuk2 entry mmg sekali bace, huh...kompen nak bace smpai habis...kelakar, gile best cara dia susun perkataan tuh, ada maksud tersirat, walaupun aku tatau lah empunya badan realitinya mcm mana, tp bestlah, dalam nakal2 tuh, ada jugak maksud yang nak dismpaikan...tak semestinya kita nak amar makruf nahi mungkar, kita kena berserban bagai, berjubah, pegang tasbih, baru boleh nak ajak kebaikan, tinggalkan kemungkaran...so, dlm penulisan, terutamanya blogging, dia dah tunjukkan aku satu cara...dan aku tertarik ngan cara tuh...aku bukan nak ampu tuan punya blog, jauh sama sekali nak puji, ada benda yang aku tak berkenan tuh, nak buat mcm mana, contohnya, mungkin bagi aku kata2 dia sedikit lucah, sedikit nakal, tp bukankah manusia kita ni makin lucah, makin nakal, makin digemari...dan bila lucah, bila nakal, makin tersentap sket baca...kita jangan nak pura2 baik, walhal dlm ati, sendiri mau ingat la mcm mana kan...so far, bg aku, blog dia agak bagus, ada nilai tersendiri...aku seronok bace entry2 dia, mengingatkan aku ttg diri sendiri jugak...

opss...aku ni dah terlebih emo ke hape...eh takdelah...kata nak dgr komen, mmg aku bg komen la tuh, so, terpulanglah pada tuan punya blog nak nilai mcm mana...

akhir kata, keep it up bro...aku seronok baca penulisan kau...

notakaki : sape2 yang join leh klik kat banner kat tepi tu eh...

Wednesday, January 12, 2011

"ezloveycraft 1st giveaway"


nampak jarum nampak benang
ini GA kompen pasal orang kreatif
bila masuk mesti nak menang
tak kreatif pun takpala yang penting positif

depa dah ramai dah join
aku baru nak terkedek-kedek
tapi aku tetap tak heran
nak jugak buat menyemak

kepada sapa yang berminat
nak tunggu apa lagi
tarikh tutup dah nak dekat
meh sini pakat tekan sini

kalu la aku menang GA ni kan
kompem aku lompat-lompat
punyalah kuat duk berangan
pasal hadiah dia comel lagi kiut

ke hadapan cik penganjur, saya nak mintak maaf le, tak dapek nak menge tag sesiapa kerana saya budak comot, tadak sape mau berkawan ngan saya...tgk follower, telur ayam lagik...

Contest Into The Mirror


dengan ini, aku mempertaruhkan gambar yang bg aku sangat kelakar


genie in the mirror


aku bg nama gambar tu "genie in the mirror" sebab bila first time tgk, mak aih...mcm gergasi pun ada, tp gergasi tak cumel, maka aku tukar jadi genie...hihi...gelak gedik...ala2 genie in the bottle nyanyian sape penyanyi seksi tuh, huhu...dah lupe la plak...blank jap...


oh ya, gambar ni diambil masa musim cuti sekolah baru2 nih, pegi kedai kasut, nak beli kasut sekolah adik aku, disebabkan aku dah lama tak menyinggah compartment kasut sekolah terasa diri ni dah tua plak tetibe bosan teramat-amat, aku apa lagi, bergambar lah...nak beraksi bagai, malu ngan anak2 adik2 yang excited semacam nak beli kasut sekolah, belum masuk mak ayah yang ngah muka hang jangan nak buat lawak bodoh dengan aku sekali aku lesing baru kau tau sabar layan karenah anak masing2...so, aku terpaksa la kuncup muncup ayu sorok2 telepon amek gambar...sbb tu muka tak pandang cermin...poyo!! 


bila aku tgk balik gambar nih, otomatik otak aku musti nyanyi lagu ha...aku dah ingat dah...cristina aguilera halamak...mcm mana dah nak eja... pastu otomatik lak badan kayu nak nari2 ligat ala2 jin ayu mayu nih...huih...penangan gambar...belum lagi penangan bab bergambar...kwang3


sape2 yang rasa nak join, lehla klik kat sini, sempat lagi tuh, tarikh tutup 15hb ni...alamak sekali lagi wahai cik penganjur, den tak dapek nak tag sesape, sebab den sebatang karo je dokek sini...nnti den ado ramai follower mcm cik penganjur, kompem...usahkan tigo, tigo boleh pun den sanggup tag...

1st Giveaway Tinie (zon2u)

 

entry pertama aku kali ni, nak join GA dari tinie, hehehe...sorilah, aku budak baru nak belajar, ngah pening2 lagi mcm mana nak guna blogckspot eh...salah eja plak...blogspot nih...

eh eh...cite psl GA ni lah kak...melalut tah ke laut mana lak...

mari kakak mari adik
kita join 1st GA Tinie zon2u
sangat senang rugi tak masuk
tak payah pening-pening, klik je situ

hadiah kemain hebat ada lapan
penat duk telek penat duk jampi
kot-kotla nampak dalam angan
dah cakap hadiah misteri memangla misteri

err...alamak...cik penganjur...tak dapat nak tag sesape sebab takde kawan lagi kat sini... halal lah ek...